Info

De weidepoorten

Toen ik op zoek ging naar  mooie, sterke poorten voor in mijn schapenweiden vond ik deze niet. Ik besloot om er zelf te maken en na vele positieve reacties ben ik deze voor andere mensen gaan maken.


De poorten worden niet enkel gebruikt in weides, ook in tuinen of parken worden de poorten veelvuldig geplaatst. Als opritpoort doen ze ook zeer goed dienst, het zorgt op de oprit of tuinpad voor een afscherming zonder al te zwaar of gesloten te zijn.Ik maak de poorten volgens een vast ontwerp met een hoogte van 1m of 1.2m in enkele of dubbele uitvoering,  met of zonder boog. Kijk hier voor de standaard maten en prijzen. Een gedetaileerde technische beschrijving vind je hier.Het gebruikte hout is steeds geschaafd eikenhout. Met pen-gat verbindingen worden alle delen verbonden. De zware, badverzinkte scharnieren garanderen een lange levensduur. Alles wordt voor 100% in eigen beheer en werkplaats, hoofdzakelijk met handwerk, gemaakt. Deze werkwijze en voldoende aandacht zorgt voor een erg robuuste poort met een prachtige uitstraling.
Het hout wordt zelf gezaagd met een mobiele zaag of er wordt aangekocht bij een lokale zagerij.Het hout wordt in de buitenlucht aangedroogd tot het winddroog is.


De poorten kunnen onbehandedt blijven, ze zullen vergrijzen en wat 'verweren', wat een prachtig rustiek resultaat geeft.Bij een poort hoort in vele gevallen ook een automatisatie. De poorten kunnen hierop worden voorbereid of de automatisatie kan samen met de poort als kit worden aangekocht. Installatie is uiteraard ook mogelijk. Op de pagina 'automatisering' vind je de mogelijkheden en de nodige uitleg.


Hieronder vind je nog een aantal foto's van de poorten en hoe ze gemaakt worden.

Foto's Weidepoorten

Foto's Boogpoorten

Jansen Michiel Comm.V. Heerle 78 BE-2328 Meerle (Hoogstraten) 0032 (0) 495 65 38 97  Algemene voorwaarden